16 februari 2014

Death Letters brengt exclusieve single uit

kl_IMG_7776

Ter gelegenheid van de Duitse tour die deze week begint voor Death Letters brengen zij een exclusieve single uit in samenwerking met hun Duitse label, Redfield Records. De twee muzikanten van Death Letters hebben in 2013 veel tijd doorgebracht bij onze Oosterburen; onder andere als voorprogramma van Jimmy Eat World, Rival Schools en And So I Watch You From Afar hebben zij het hele land doorgetourd. Nu wordt het tijd voor een headline tour daar, met als support hun Belgische collega’s van Steak Number Eight.

Op de A-kant van de single staat een track van hun laatste album “Common Prayers” (PIAS, april 2013) getiteld “Nomadic Childhood”. Op kant B staat een heel bijzondere remix, gemaakt door Analogue Dear. Voor de liefhebbers van het hardere werk van Death Letters zal dit even wennen zijn – Analague Dear heeft een heel bijzondere, verstilde en eigen draai gegeven aan de song “In Lieu of Flowers”, met als basis de ijzersterke vocalen van gitarist/zanger Duende Ariza Lora. De Rotterdamse remixer, producer en muzikant licht toe: “Er zit één zin in dit liedje dat heel lang in mijn hoofd is blijven zitten.. ‘It’s like you’re not capable of falling in love’. Alles wat je voelt is dan opeens samengebracht in die lineaire opeenvolging van woorden die uiteindelijk een heilige zin zijn gaan vormen. Dit is echt mijn mantra. En bij het maken van de remix was ik weer zo onder de indruk van dat prachtige zanggeluid van Duende Ariza Lora. Eigenlijk was het nummer met alleen de vocalen, droog en zonder instrumenten, al helemaal af. Ik heb het heel voorzichtig omkleed met geluiden.”

De single is een echte eyecatcher geworden, door de bijzondere vormgeving van JW van den Ban van Enchilada. Knalgroen vinyl, maar vooral de hoes is iets bijzonders. Door het persoonlijke ontwerp kán je niet anders dan bij het eerstvolgende optreden je handtekening laten zetten op dit handgenummerde collector’s item… en er staat nog meer huiswerk op.

Zondag 23 februari spelen Death Letters overigens gewoon in Nederland, namelijk in het voorprogramma van The Red Paintings in De Helling in Utrecht.

Liefhebbers kunnen de single bestellen via hun webshop
Meer info in dit filmpje: op Youtube
Nomadic Childhood

www.deathletters.net/
Facebook

17-feb-14 DE Saarbrücken – Garage Club
18-feb-14 DE Köln – U2
19-feb-14 DE Frankfurt – 11-er
20-feb-14 DE Berlin – Monarch
21-feb-14 DE Hamburg – Der Kleine Donner
23-feb-14 NL Utrecht – Tivoli De Helling

Meer info, recensie-exemplaren en gastenlijst:
arjo@lalalamanagement.nl