2 oktober 2014

De Tweede Speeldoos gaat nogmaals het land in

Torre Florim & Roos Rebergen in reprise te zien met “Iemand Dood”

Komende maanden zal de Tweede Speeldoos van Torre Florim (DE STAAT) en Roos Rebergen (ROOSBEEF) nog een paar keer live te zien zijn. Voor de liedjes van De Speeldoos zijn gedachtes en ideeën van verstandelijk gehandicapten de spannende en ontroerende inspiratiebron geweest. Begeleid door bandleden van De Staat en Roosbeef blijken Torre en Roos de Bonnie & Clyde van het Nederlandse levenslied, de Willem-Alex en Maxima van de zuivere rock ‘n’ roll.

Het bijzondere project was inmiddels al te zien op festivals als De Parade, Motel Mozaique, Into The Great Wide. 3Voor12 schreef naar aanleiding van hun overweldigende optreden op Into The Great Wide Open: ”De fucking Speeldoos is de allerleukste band van Nederland”. Het liedje “Dansen Met Jou” is overigens te horen in de openingsfilm van Cinekid, “Het Leven Volgens Nino”, die op 15 oktober uitkomt.

De Tweede Speeldoos: zes Nederlandstalige liedjes, die voor het gemak te scharen zijn in de categorie ‘anders dan anders’. En om de release van deze samenwerking nog specialer te maken is de deluxe editie van het album wederom vormgegeven in een heus muziekdoosje met een speelmechaniekje, dat een melodie afspeelt van één van de liedjes. Het eerste speeldoosje dat Torre en Roos uitbrachten in 2009 is inmiddels uitverkocht.


Speeldata:

31 oktober – Deventer, Burgerweeshuis – www.burgerweeshuis.nl/
8 november – Nijmegen, Biënnale Gelderland – www.biennalegelderland.nl/
29 november – Leeuwarden, Explore the North – www.explore-the-north.nl/

“Op CD zijn de liedjes al geweldig, maar live komen ze zo mogelijk nog beter tot hun recht, dankzij de sterke viermansband en de zeer charismatische performances van Florim en Rebergen, die tussen de liedjes door achteloos geestige opmerkingen plaatst over haar hond Bert en jeugdhobby paardrijden.” **** Volkskrant n.a.v. De Parade

“De Speeldoos is grappig zonder flauw te zijn. Het is ondeugend en jeugdig, maar snijdt volwassen onderwerpen als de dood en angst voor de liefde aan. ” (3Voor12 n.a.v. De Tweede Speeldoos op Motel Mozaique).

De Tweede Speeldoos live op Into The Great Wide Open 2013:
http://3voor12.vpro.nl/luisterpaal/playerpage.program.29384619.html
http://3voor12.vpro.nl/luisterpaal/playerpage.program.29385395.html


www.despeeldoos.net