28 september 2015

DE STAAT KONDIGT NIEUWE TOUR AAN VOOR 2016

PERSBERICHT

DE STAAT KONDIGT NIEUWE TOUR AAN VOOR 2016

Duivelse nieuwe video “Witch Doctor” goes viral voor Nijmeegse band

In 2010 sleepten ze een gruwelijk grote machine mee op tour. Eerder dit jaar speelden ze tussen vliegtuigen in Aviodrome. Afgelopen zaterdag speelden ze nog vanaf een bootje op de Amstel voor het koninklijk echtpaar. In 2016 gaat De Staat het eens helemaal anders doen: op 21 januari trapt de band hun nieuwe clubtour af in Doornroosje in hometown Nijmegen – gewoon 15 shows in mooie clubs door het hele land en de band heeft er weer heel veel zin in.

Ze kunnen hun tour beter voorbereiden dan ooit. Eind 2014 werd namelijk een lang gekoesterde droom van De Staat werkelijkheid : de band nam toen zijn intrek in het oude gebouw van Doornroosje in Nijmegen, en verbouwde het legendarische pand tot een volwaardige studio. Hier kan de band eindeloos repeteren, opnemen en mixen. Vanaf 2015 wordt daar hard gewerkt aan een nieuw De Staat-album.

Frontman Torre Florim: “Voorheen schreef ik nummers, repeteerden we vervolgens tot ze perfect waren, huurden dan tien dagen een dure studio en probeerden in die tijd alles zo goed mogelijk op te nemen. Nu kunnen we eindeloos uitproberen, opnieuw beginnen en afwerken.”

Screenshot Witch Doctor

De songs zijn dus nog volop in opbouw, maar de data zijn al geboekt. Als teaser bracht De Staat vlak voor het weekend nog even hun meest bizarre videoclip ooit uit met de muziek afkomstig van hun laatste full album “I_CON”: in de video van Witch Doctor zien we frontman Torre Florim in een grote fabriekshal staan, omringd door een enorme menigte half ontklede mannen. Hij zweept de massa op tot een rituele dans, als een ware witch doctor.

Maandag 28 september begint de voorverkoop bij alle clubs. Ticketlinks zijn te vinden via www.destaat.net.

TOURDATA:

21-jan Nijmegen Doornroosje
23-jan Breda Mezz
29-jan Leiden Gebr. de Nobel
05-feb Leeuwarden Neushoorn
06-feb Hengelo Metropool
11-feb Middelburg De Spot
12-feb Amsterdam Paradiso
13-feb Rotterdam Annabel
14-feb Eindhoven Effenaar
18-feb Groningen Vera
19-feb Zwolle Hedon
20-feb Maastricht Muziekgieterij
25-feb Den Haag Paard van Troje
26-feb Haarlem Patronaat
27-feb Utrecht TivoliVredenburg Ronda